Izjava o zasebnosti

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

7.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletnega mesta delujejo pravilno in da so vaše uporabniške nastavitve še vedno znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk naše spletne strani. Tako vam ob obisku naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov in na primer predmeti ostanejo v nakupovalni košarici, dokler jih ne plačate. Te piškotke lahko postavimo brez vašega soglasja.

7.2 Analitični piškotki

Ker se statistika spremlja anonimno, ni dovoljeno postavljati analitičnih piškotkov.

7.3 Oglaševalski piškotki

Na tej spletni strani ne uporabljamo oglaševalskih piškotkov.

7.4 Gumbi socialnih medijev

Na našem spletnem mestu smo vključili gumbe za Facebook in Instagram za promocijo spletnih strani (npr. “Kot”, “pin”) ali skupno rabo (npr. “Tweet”) na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Ti gumbi delujejo s pomočjo kosov kode, ki prihajajo iz samih Facebooka in Instagrama. Ta koda umesti piškotke. Ti gumbi socialnih medijev lahko tudi shranijo in obdelujejo določene informacije, zato vam lahko prikaže prilagojen oglas. Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminjajo), če želite prebrati, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s pomočjo teh piškotkov. Pridobljeni podatki so čim bolj anonimizirani. Facebook in Instagram se nahajata v ZDA.